Unitas Steenhuize
   
       
  Actueel    
       
  CONTROLEBLAD LM-CLASSICS 2017    
     
       
  FIETSTOCHT ALTEBRA - 9 APRIL 2017    
       
  Foto's via onderstaande linken:    
 

http://mccfoto.wixsite.com/marie66/biking-cycling
https://unitasvrienden.wordpress.com

   
       
  VTT & CYCLO DE BURCHT - 16 OKTOBER 2016    
       
  Foto's via onderstaande linken:    
 

http://mccfoto.wixsite.com/marie66/biking-cycling
https://photos.google.com/…/AF1QipPUrtE4f8OKGgsDTRghrceJOj6…

   
       
       
 

 

   
  WEEKEND ZEELAND - AUGUSTUS 2016    
       
     
       
     
       
       
 

Voor onze tweejaarlijkse trip eind augustus kozen wij dit keer voor het fietsvriendelijke Zeeland, meer bepaald het schiereiland Walcheren. Zeeland, waar de zee nooit veraf is, leent zich prima voor een weekendje met de club. De losse eilanden van weleer werden na de watersnoodramp van 1953 met elkaar verbonden door dijken, dammen en bruggen: het Deltaplan. Afwisseling is troef hier, je proeft het zout van de zee, dan weer rijd je door vruchtbare polders en gezellige dorpjes. Ideaal voor ons weekendje uit met de fiets.
Joan deed heel wat voorbereidend werk en dat loonde. Alles was tot in de details uitgekozen. Afspraak was Hotel Van Der Valk in Middelburg. Het hotel heeft 4 sterren en ligt op 5 minuten rijden van het centrum van Middelburg. Het heeft een zonnig terras met uitzicht op de plaatselijke golfbaan. Kortom alles erop en eraan.
Na de kennismaking en een vlugge picknick werd de zonnecrème duchtig uitgesmeerd. De zon was immers fel van de partij. Joan zorgde dat iedereen kon vertrekken met de juiste luchtdruk in de banden en Rob voorzag elke ketting van een laagje olie. Na de groepsfoto konden we vertrekken voor onze eerste fietstocht door Zeeland. Er werd gekozen tussen de afstanden 108, 70 of 30 km. De meegereisde familieleden konden vanaf het hotel gratis met de bus mee door heel Zeeland. Voor de meeste fietsers is Neeltje Jans de eerste bestemming. Vanuit ons hotel kunnen wij direct aansluiten op het fietsnetwerk. En meteen merken wij het; Nederland is ideaal om te fietsen. Zelf de rode verkeerlichten springen op groen als wij eraan komen. Er zijn niet alleen de prachtige natuur en oergezellige dorpen en stadjes, maar eveneens tal van fantastische fietsvoorzieningen. Je treft hier overal schitterende fietspaden aan. Zelf in de drukke gebieden waar je afgescheiden van het andere verkeer volop kunt genieten van wat de natuur te bieden heeft. Ondanks de inspanningen die hier en daar worden geleverd bij ons, kunnen we op dat gebied nog heel veel leren van onze noorderburen. We rijden richting Neeltje Jans en passeren Domburg. Deze fraaie gemeente straalt één en al gezelligheid uit. Leuke winkelstraatjes en terrasjes. Vandaar gaat het richting Oostkapelle en Vrouwenpolder. De dijk hebben wij ondertussen achter ons gelaten. Iets verder bereiken wij de afsluitdijk die het Veerse Meer van de Noordzee afsluit. Het brede strand ligt er verlaten bij maar het uitzicht over de zee, de duinen en het Veerse Meer is uniek. Via de overzijde van de dijk bereiken we Noord-Beveland. Wij fietsen verder richting Deltapark Neeltje Jans. Hier een terrasje meepikken ligt in de lijn van ieders verwachting. Na dit aangename oponthoud gaat het terug de dijk over richting Veere waar eveneens een terrasje wordt opgezocht. De langste afstand gaat hier eerst nog richting Zierikzee en terug via de Zeelandbrug. Na 70 km bereiken we terug Middelburg, eindpunt van een mooie fietstocht.
S’Avonds is er op het buitenterras een barbecue georganiseerd. Rond half acht is het aanschuiven geblazen. De worsten en hamburgers zien er heerlijk uit en het spek ruikt lekker. Hier geen Stella of Jupiler maar de Amstel smaakt ook heerlijk. De zuidenwind doet de temperatuur nauwelijks afkoelen.
Na een heerlijke nachtrust zijn we fit genoeg om de tweede dag aan te vatten op zondagmorgen. Tijdens het ontbijt begint het plots fel te regenen. Ook de wind komt uit een andere richting, en wind er is hier in overvloed. Gelukkig waaien de regenbuien snel over, maar de westenwind die blijft. Ook nu kunnen de Unitassers kiezen tussen een aantal afstanden. De gereden fietstochten van het voorbije weekend hebben ons zeker niet ontgoocheld, integendeel, de combinatie van zee, polderland, doorspekt met talrijke dorpjes en perfecte fietspaden biedt zo veel variatie. Met dank aan Joan voor het geleverde werk.